dimarts, 13 de desembre del 2011

ESTANY DE BANYOLES

L atractiu principal de la població i de la comarca és l Estany de Banyoles, d origen tectònic i càrstic, de més  d un milió de m2 de superficie, i d una profunditat superior als 60 m. en el sector més profund. al seu voltant existeixen  un conjunt de petits estanyols que forman part del mateix conjunt lacustre (de la Cendra, del Vilar, Nou).
S hi celebren regates i esqui aquàtic, i per a mi li han tret la principal diversió de petits i grans, que eran aquestes barquetes que podias llogar i passejar-te sense tenir el Titulin, i sense que cap personatge prepotent amb la seva llanxa i uns motors de 200 cv. et fessin trontollar.
Fà un quants anys amb uns amics vem organitzar una excursió nautica i picnic per L Estartit e Illes Medes, anaban molt contents, la mar estava tranquila, però....................... va apareixer el personatge que he descrit mes adalt. Afortunadament no va haver-hi mals personals, sols una gran escredissada i paraules molt mal sonants per part nostre. Aquests individus són els que realment no senten cap passió per la mar, o per l ecosistema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada